Bergstugan Fröå Gruva

Öppettider Köp påsklåda

Café


Vi tar inga bordsbokningar, endast drop in.

Vi lagar all mat från grunden med lokala råvaror.
Varje dag serveras vällagad husmanskost och tre sorters nybakat bröd.
För oss är det viktigt att värna om svensk mattradition. Därför bakar vi vårt tunnbröd på traditionellt vis i Fröå gruvas bakstuga.

Lunchmeny

Fika

Bergstugans påsklåda


Höna med påsklåda

Fröå Gruva har en lång tradition av mathantverk och vi fortsätter i samma anda. I påsk har ni möjlighet att köpa vår påsklåda som är beräknad att räcka för fyra personer.

I lådan hittar ni tunnbröd, filmjölkslimpa, knäcke, krusbär & hallon marmelad, färskost med rökt älgstek & pepparot

Matjessilltårta, krämig örtsill, svartvinbärssill, senapssill, ägghalvor med skagenröra

Rostbiff i skivor, bergstugans lammkorv, varmrökt röding, gräslöksmajonäs, potatissallad med örtdressing, vårsallad med rödbeta & rostade solroskärnor

Citron toscakaka, chokladpralin med hallon, fransk nougat med pistagenötter

Lådan hämtas på Bergstugan 15 april mellan 11 och 16.

Aktuellt


Fest & Företag


Vi kan hjälpa er med alla möjliga arrangemang!

Vår historia


Hund

Vi gick båda på hotell och restaurangskolan, Johnny i Åre och Karolina i Visby. Efter några års jobb i Stockholm på bland annat Ulla Winblad började Johnny som lärling på en restaurang i södra Tyskland med 2 stjärnor i guide Michelin. Året därpå kom Karolina dit och började jobba. Det ena ledde till det andra och idag är vi gifta och har hus, barn och flera djur.

Aqua

I Tyskland fortsatte karriären och efter 3 år i södra Tyskland flyttade vi båda till norra delen och började jobba på Aqua i Wolfsburg med 3 stjärnor i guide Michelin, rankad som Tysklands bästa restaurang. Om det inte vore för att saknaden av naturen och friluftslivet i Sverige hade vi säkerligen bott kvar i Tyskland än idag. Men Tyskland var bara början.

Karolina

Vi jobbade sedan i Karibien på ett segelfartyg. Därefter åkte Karolina som souschef till Antarktis och Svalbard medans Johnny flyttade hem till Åre och började jobba i köket på Fäviken och var där 3 år som köksmästare. Därefter drev vi tillsammans Undersåkers charkuteriefabrik åt Fäviken under tre år. Där fick vi växa med ansvar och skapa produkter av högsta kvalité. Det stora ansvaret gav mersmak och för ett år sedan började vår nya resa på Bergstugan på Fröå Gruva.

Hitta hit


Bergstugans placering erbjuder flera olika sätt att ta sig dit. Man kan ta bilen eller varför inte vandra en av de leder som går förbi Fröå Gruva. På vintern finns utmärkta skoterleder och längdspår från björnen.

Bilvägen

Fortsätt på Frövägen förbi Björnen så står det skyltat Fröå Gruva ca 7 km från E14

Skidspår

Längsspåren går från Björnen. Så det passar perfekt att åka till oss och ta en fika paus. Följ milspåret (ca 4 km enkel) eller åk gamla frövägen (ca 3,5 km enkel )

Skoterspår

Skoterspåret stannar precis utanför Bergstugan. En led från Åresjön via Helgesjön och en led från Huså.

Vandring

Det går jättebra att parkera bilen på Fröå Gruva och vandra upp till Byxtjärn och Lillådammen eller ta gamla Frövägen mot Björnen.

Galleri


Öppettider


Café & Lunch

Stänger för säsongen den 24 april
Öppnar åter på midsommarafton

Middag

Vi tar emot grupper för middag från 20-120 personer. Vänligen maila er förfrågan.

Julbord

Bokningar för Julafton och övriga julbord öppnas preliminärt 1 oktober 2022.